Nieuwe voorzitter

Bestuurswisseling 50+ Regio Orkest.

 

Op de Algemene Ledenvergadering van 19 maart jl. in De Bernardus hebben we afscheid genomen van Johan Broos (na ruim 14 jaar) als voorzitter van het 50+ regio orkest. 

Johan heeft op zijn eigen wijze een invulling aan zijn taken gegeven. Daarbij heeft hij steeds alle ruimte gegeven aan de andere bestuursleden

Gelukkig kunnen wij hier melden dat het bestuur inmiddels een nieuwe voorzitter heeft:  Clarina van Winden die de taken van Johan over zal gaan nemen. 

Johan, wij vinden het allemaal heel jammer dat je gaat stoppen als voorzitter van onze vereniging maar wij hebben er allemaal alle begrip voor. 

Wij hopen dat je geen afscheid van de vereniging neemt maar nog jaren in goede gezondheid lid wil en kan blijven van deze mooie club. 

 

Namens het bestuur en ook namens alle leden willen wij je heel erg hartelijk bedanken voor alles wat je de afgelopen jaren voor het 50+ Regio Orkest hebt gedaan ! Nogmaals, namens iedereen bedankt !

 

“Een voorzitter die een vereniging zo achterlaat, die heeft zijn werk heel erg goed gedaan.”

 

 

  

Dirigent

De prominente figuur in een harmonie is de dirigent. Hij is - onder eindverantwoordelijkheid van het bestuur - de muzikaal leider van de vereniging en drukt zijn stempel op het orkest. Hij bepaalt grotendeels de sfeer in het orkest en is verantwoordelijk voor de muzikale kwaliteit van het orkest.

Dirigent Joop v.d. Sande

De muzikale leiding van het vijftig plus regio-orkest is sinds 1 juni 2022 in handen van Joop van de Sande. Deze, in 1955 in Raamsdonksveer geboren musicus is al jong begonnen op de kleine trom bij de drumband De Veerse Trommelaeren en met 10 jaar overgestapt naar harmonie De Eendracht en ging trompet spelen. Hij is inmiddels ruim 41 jaar lid van harmonie St. Caecilia in Made. In die vereniging heeft hij hoorn, bariton en Es en Bes bas gespeeld. Hij bespeelt nu al jaren de euphonium.
Joop heeft orkestbegeleiding gestudeerd bij docent Jan de Laat in het centrum voor amateurkunst in Tilburg. Muzikaal heeft hij een brede smaak, van klassiek tot pop, van musical tot de Nederlandstalige klassiekers, van mars tot ballade. Zijn drijfveer is om samen het plezier in het spelen van muziek vast te houden. Daarbij wil hij oog houden voor kwaliteit en ruimte houden voor de individuele speler. Het doel voor het orkest vindt hij dan ook om een zo groot mogelijk publiek van muziek te laten genieten.
Naast het 
Hafawerk is Joop ook al meer dan 25 jaar actief betrokken bij het Mini Maxi Theater in Made.
Muziek, in welke vorm dan ook , is en blijft ontspannend, zowel op als voor het podium.   

 

 


GESCHIEDENIS

 

In 1995 werd het idee geboren om te komen tot een orkest van muzikanten die wat meer vrije tijd hadden gekregen.  Het werd vanaf het begin daarom niet senioren-orkest maar 50 plusorkest genoemd. Op dit moment zijn er nog twee leden bij het orkest, die ook al in die tijd mee aan de slag gingen om van dit orkest een succes te maken.

Vanaf 1998 was het niet langer een onderdeel van de harmonie St. Caecilia in Made, maar ging het zelfstandig verder.

Bijna vanaf het begin stond het orkest onder leiding van Wim v.d.Berg.  

(Voor artikel uit 1995 in 't Carillon zie "geschiedenis")

Vanaf 1december 2012 is J. Schoemaker de dirigent.
Vanaf 1 juni 2022 is
J. v. d. Sande hem opgevolgd.